MOTOR TEMİZLEME NEDİR?

Uzun yıllar boyunca silikon içerikli cilaların hüküm sürdüğü car care sektöründe değişen boya teknolojisi ile birlikte ortaya çıkan harelenme problemi nano teknoloji ile üretilen cilalar sonrasında kısmen son bulmuştu. Otomobil yüzeyindeki parlaklığı 1 yıl gibi sürelere taşıyan nano cilalara rağmen beklenti her zaman çok daha zor çizilen, parlaklığı daha uzun süre muhafaza eden koruyucular oldu.

2010 yılından itibaren ortaya çıkmaya başlayan seramik boya koruma ürünleri pazardaki müşteri beklentisini büyük oranda karşılayan ürünler oldu. Daha zor çizilen, parlaklığı birkaç yıla taşıyan seramik kaplama uygulamaları ile otomobiller artık çok daha fazla koruma altında!

Motor temizliği car care uygulamaları içinde profesyonel gerekliliğin en çok ihtiyaç olan alanlardan birisidir. Gelişen teknoloji ile birlikte kaputun altında bir motordan çok daha fazlası var. Özellikle elektronik devrelerle dolu bir alanın temizliği için uzman uygulayıcılara ihtiyaç var.

Motor temizliği öncesinde kaputun altındaki elektronik devreler mutlaka koruma altına alınmalıdır. Living Car Care Uygulama Merkezlerinde yapılan boya koruma uygulamalarında Mos2 koruyucu kullanılmaktadır. Açıkta bulunan beyin kutusu, ABS, ECU, HCU, alarm ve xenon far beyin kutuları basınçlı sudan korumak amaçlı maskeleme yapılarak kapatılır. 

Yoğun ve kurumuş kir olan otomobillerde bu bölge için ilk aşamada Living Car Care Zift Temizleyici kullanılır. Diğer bölgeler için kirlilik durumuna göre konsantre oranı ayarlanmış Motor Temizleyici pompalı şişe ile tüm motor aksamlara ve metal aksamlara kuru yer kalmayacak şekilde püskürtülür. Motor temizleme fırçası ile tüm motor aksamı ve metal bölümler  fırçalanır. Çok daha derin noktalar için Tornador kullanılarak temizleme işlemi yapılır.

Hava tabancası ile tüm soketler ve bağlantı noktaları kurutulur. Kaput altı keçesinin aynı şekilde kiri su ile akıtıldıktan sonra vakum yardımı ile fazla suyu çekilmelidir. 

Uygulama öncesinde aracın motoru çalıştırılarak göstergedeki ışıkların (arıza lambası, airbag  lambası, motor arıza lambası vb. ) yanıp yanmadığı kontrol edilmelidir. Araç çalıştıktan sonra sönmeyen iki lamba vardır; birincisi emniyet kemer lambası, ikincisi el fren lambası. Diğer lambaların yanması motorda var olan bir arızaya işarettir. İşleme başlamadan önce tüm bu kontrollerin yapılması sonrasında bir yanlış anlamanın önüne geçmek için önemlidir. 

 Kaput altı izolasyon keçesinin sağlamlık kontrolünün yapılması önemlidir.   

 Temizlik tamamlandıktan sonra kuru hava ve mikrofiber kullanılarak yüzeydeki kirlenmeler alınır ve kurutulur.

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Yukarı